معلم کارآمد،کلاس پویا

توسعه حرفه ای معلم، راه درمان سیستم آموزشی کشور

معلم کارآمد،کلاس پویا

توسعه حرفه ای معلم، راه درمان سیستم آموزشی کشور

معلم کارآمد،کلاس پویا
سمت فعلی: کارشناس سنجش و ارزشیابی تحصیلی اداره آموزش و پرورش شهرستان تالش

مـعلـمـان خـوب، خـود نیز شـاگـردانـی متعهدند. در جامعه دانایی محور، سازمان آموزش‌وپرورش در کنار انتقال محتوا به دانش آموزان، خود نیز می‌آموزد و کارگزاران امر آموزش را نیز توسعه می‌بخشد. توسعه حرفه‌ای جایگاه معلمی، تنها راه درمان سیستم آموزشی کشور است. معلمان خلّاق همیشه در کنار آموزش، به پژوهش و یادگیری محتوای جدید می‌پردازند تا تدریس خود را اثربخش سازند. امید است در این وبلاگ، با هدف بهبود فرآیند آموزش و یادگیری، در جهت توسعه حرفه‌ای جایگاه معلمان قدمی برداشته شود.
مدیریت تارنما: امین جوانمرد-تالش
رایانامه: Aminj313@yahoo.com

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

تاییدیه درگاه پرداخت

فروشگاه امین فایل

کیوآرکد وبلاگ


با اسکن این کیوآرکد، می توانید به راحتی به محتوای وبلاگ از طریق تلفن همراه و تبلت دسترسی یابید.
مقام معظم رهبری

شما معلمان و مربیان و نسل جوان هستید که فردا را می‌سازید و استکبار جهانی را مأیوس می‌کنید و نقطهٔ امید روشن را ... در دل مستضعفان عالم زنده نگه می‌دارید.
نشان سال 1401
سرزمین تالش











اسناد مهم سیستم تعلیم و تربیت ایران




آخرین نظرات
  • ۷ تیر ۰۰، ۱۳:۲۳ - دوست
    عالی

۱۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

نظارت آموزشی از وظایف مهمی است که برای ادارة نظام آموزشی و مدارس ضرورت دارد و هدف اصلی آن اصلاح و بهبود وضع آموزشی است. وجود کارکردهای نظارت و کیفیت تداوم آن‌ها در تحقق هدف‌های آموزشی نقش تعیین‌کننده¬ای دارد. امروزه ناظران آموزشی با معلمان و به کمک آن‌ها کار و فعالیت می¬کنند و از طریق همکاری حرفه¬ای، سعی در ارتقای کیفیت عملکرد معلمان و رفع مسائل و مشکلات آنان را دارند. در ابتدا کارکردهای نظارت آموزشی خیلی ساده و هدف اصلی آن‌ها تفتیش و بازرسی محیط¬های آموزشی بود. به بیان دیگر، نظارت آموزشی بیشتر در قالب نقص¬یابی، تنبیه، تهدید و گزارش‌دهی انجام می‌گرفت اما امروزه نظارت تحولات فراوانی کرده ¬است. نظریه‌پردازان کارکردهای متعددی برای آن قائل شده¬اند، به‌عنوان مثال هالینگر و مورفی در مطالعه¬ای که انجام دادند ابعاد نظارت آموزشی را در سه حوزه دسته‌بندی کردند که عبارت‌اند از:
✅ تبیین رسالت مدرسه؛
✅ مدیریت برنامه¬های آموزشی؛
✅  ارتقاء جوّ مدرسه.
منبع:

نظارت آموزشی کلاس درس محور (نظارت بالینی)؛ ✍️ دکتر بیژن عبداللهی؛ © مرکز نوآوری‌های آموزشی مرآت؛»

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ خرداد ۹۶ ، ۲۱:۵۳
امین جوانمرد

نظارت بالینی به‌عنوان یکی از گزینه‌های نظارتی و کمک مستقیم به معلمان می‌باشد. بیان کردن روح و جوهر نظارت بالینی در قالب کلمات مشکل است. نظارت بالینی یک فرایند، شیوه و سبکی مشخص برای نزدیک شدن به معلمان است. برای اینکه ناظر آموزشی بتواند این جریان را عملی مؤثر سازد باید فکر، احساس و عمل او با یکدیگر هماهنگ باشد. نظارت بالینی معروف‌ترین، قدیمی‌ترین و پراستفاده‌ترین ساختار کار مستقیم با معلمان است که هدف آن اصلاح فرایند آموزش و یادگیری از طریق همکاری حرفه‌ای متقابل ناظر آموزشی و معلم می‌باشد.
فرایند نظارت و راهنمایی معلم، که در آن معلم و ناظر نقش دارند، نظارت بالینی یا نظارت کلاس درس نامیده می‌شود. نظارت کلاس درس محور اصولاً ریشه در آثار موریس کوگان (1973) و رابرت گلدهامر (1969) دارد. کوگان و گلدهامر به منظور افزایش میزان یادگیری دانش‌آموزان به جای آنکه رویکردی سلسله مراتبی اتخاذ کنند، رویکردی مبتنی بر همکاری یا مشارکتی را برای نظارت آموزشی برگزیدند. براساس الگوی آن‌ها «ناظر» به‌مثابة همکاری در نظر گرفته می‌شد که وظیفه‌اش ایجاد و نهادینه کردن ارتباط مثبت و اعتماد متقابل با معلمان بود. در چارچوب چنین رابطه‌ای، «ناظر» خدمات خود را با هدف بهبود هرچه بیشتر عملکرد معلم و ارتقاء سطح یادگیری دانش‌آموز ارائه می‌دهد.

منبع:
«📚 نظارت آموزشی کلاس درس محور (نظارت بالینی)؛✍️  دکتر بیژن عبداللهی؛ © مرکز نوآوری‌های آموزشی مرآت؛»

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ خرداد ۹۶ ، ۲۱:۳۵
امین جوانمرد

📌 عکس 3*4 تمام رخ که در سال جاری گرفته شده باشد
📌 عکس اسکن شده فقط باید با فرمت JPG یا JPEG، با وضوح تصویر 200 dpi باشد
📌 اندازه عکس اسکن شده باید حداکثر 400 *300 پیکسل و حداقل 300*200 باشد
📌 حجم فایل ذخیره شده عکس بهتر است کمتر از 70 کیلو بایت باشد
📌 تصویر باید شفاف و واضح از تمام صورت، مشخص و فاقد اثر مهر، منگه و هر گونه لکه باشد
📌 تصویر داوطلب باید کل فضای عکس را بپوشاند و فاقد هرگونه فضای خالی و حاشیه زاید باشد
🌷 حتی الامکان عکس ها دارای زمینه سفید باشد
🌷 تصویر نباید دارای چرخش یا زاویه باشد
😎 تصویر باید فاقد عینک آفتابی و کلاه و ... باشد
👵  تصویر خواهران باید با حجاب و صورت کامل آنها مشخص باشد
👦 در تصویر باید صرفا چهره دانش آموز و شانه ها نمایان باشد
👦 دانش آموز باید مستقیم به دوربین نگاه کند

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ خرداد ۹۶ ، ۲۱:۲۴
امین جوانمرد

اسلام پدیا یک دایره المعارف اسلامی به معنای وسیع کلمه است که به همۀ ابعاد اسلام می پردازد و همۀ مذاهب اسلامی را شامل می شود؛ یعنی از دو جهتِ قلمرو و نگاه، از جامعیت برخوردار است.
در اسلام پدیا تنها مطالب اسلامی یا آنچه مقدمه (مبادی قریبه) برای مباحث اسلامی محسوب می شود، به صورت دانشنامه ای قرار می گیرد.

اسلام پدیا سایتی مرجع است و به اتقان و اعتبار مطالب تأکید دارد. بدیهی است اسلام پدیا یک سایت پاسخ گویی نیست و کاربران می توانند برای پاسخ پرسش های خود به سایت معتبر اسلام کوئست مراجعه نمایند.
اسلام پدیا محل مناقشات غیر علمی و منازعات سیاسی نیست.

برای این سایت سه فاز پیش بینی شده است: در فاز اول اطلاعاتی که توسط مجموعه محققان رواق حکمت جمع آوری و تدوین شده است، بر روی سایت قرار خواهد گرفت.

در فاز دوم این امکان برای سایر مراکزی که در حوزه اسلام و اسلام شناسی فعالیت دارند فراهم می شود تا آنها بتوانند داده های خود را با نام و آرم مرکز خود بر روی این سایت قرار دهند.

در فاز سوم این سایت امکان حضور کاربران سایت بر اساس ضوابط سایت اسلام پدیا فراهم

می شود تا آنان بتوانند اطلاعاتی را بر روی این سایت قرار دهند و یا اطلاعاتی را ویرایش کنند.

این سایت در فاز اول به زبان فارسی راه اندازی خواهد شد، و در مراحل بعدی زبانهای دیگر به آن افزوده خواهد شد تا پاسخگوی کاربران در سراسر دنیا باشد.

امید است هر فاز این سایت در فاصله بین شش ماه تا حداکثر یکسال مورد بهره برداری قرار گیرد.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ خرداد ۹۶ ، ۱۵:۳۸
امین جوانمرد

رهبر انقلاب اسلامی مسئله «استقلال» را بسیار مهم، و موضوع سند 2030 را در همین چارچوب قابل ارزیابی دانستند و خاطرنشان کردند: برخی می‌گویند ما در این خصوص تحفظ داده‌ایم و گفته‌ایم فلان بخش آن را قبول نداریم، در حالی‌که حتی اگر هیچ مورد واضحِ خلاف اسلام در آن وجود نداشت، باز هم نظام آموزشی نباید در بیرون از کشور نوشته شود، حال آنکه موارد خلاف اسلام نیز در آن سند وجود دارد و برداشت افرادی که خیال می‌کنند، ما در این موضوع گزارشهای درستی نگرفته‌ایم، برداشت درستی نیست.
حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: اینجا ایران و جمهوری اسلامی است و این ملت، ملت بزرگی است، چرا باید چند نفر در یونسکو یا سازمان ملل، نظام آموزشی ما را بنویسند؟

دیدار جمعی از دانشجویان با رهبر انقلاب/17 تیرماه 1396

متن کامل را اینجا بخوانید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۶ ، ۰۳:۳۶
امین جوانمرد
۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ خرداد ۹۶ ، ۱۹:۳۵
امین جوانمرد
مقام معظم رهبری: این سند و امثال آن، مواردی نیستند که جمهوری اسلامی ایران تسلیم آنها شود، و امضای این سند و اجرای بی سر و صدای آن قطعاً مجاز نیست و به دستگاههای مسئول نیز اعلام شده است. (17 اردیبهشت 1396)
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ خرداد ۹۶ ، ۲۳:۴۱
امین جوانمرد

سند 2030 یونسکو در سال 2015 میلادی با عنوان پوشش سواد و افزایش کیفیت آموزش، با 17 هدف اصلی و 169 هدف ویژه در سازمان ملل به تصویب رسید و کشورهای عضو ملزم به رعایت آن شدند.
سال گذشته گفته شد که یونسکو تعهد گرفته است که سند 2030 در تمام کشورها اجرا شود. البته در کلام گفته شد که داوطلبانه انجام شده، ولی در عمل کاریزمای رسمی برای آن تعیین شد. در مصوبه هیئت وزیران در تاریخ 25 شهریور سال 95 آمده است:‌ به منظور هماهنگی و ارائه راهکار تحقق اهداف و تعهدات آموزش 2030 همسو با اهداف و تعهدات برنامه اهداف توسعه پایدار، کارگروه ملی آموزش 2030 با مسئولیت وزارت آموزش‌وپرورش بدون گسترش تشکیلات سازمانی و با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های موجود در آن وزارتخانه با حضور نمایندگان دستگاه‌های زیر تشکیل می‌شود.
جریان پشت این تفکر برای فراهم کردن اجرای این «سند نفوذ آموزشی» ابتدا نشستی در تیر93 با حضور مشهورترین چهره‌های اقتصاد سرمایه‌داری داخلی و خارجی در دانشگاه شریف و دومین همایش را تحت عنوان «کنفرانس توسعه عدالت آموزشی» با حضور برخی مسئولان اجرایی کشور برگزار کرد.
کارشناسان پیش از این هشدار داده بودند که علی‌رغم اینکه در مواردی این سند با فرهنگ ملی و اسلامی اشتراکاتی دارد اما نقاط افتراق بسیار بیشتر است و تاثیرات خیلی قابل جبرانی بر جا خواهد گذاشت.
به عقیده کارشناسان در این سند هر نوع تربیت دینی، الهی، خلاف حقوق بشر است، ولی آموزش جنسی تحت عنوان بهداشت برای کودکان را جزو حقوق کودکی می‌دانند که حتی به بلوغ جنسی نرسیده است و عملا آموزش را ذیل یک ایدئولوژی دیگر قرار می‌دهند.
منتقدان اعلام کرده بودند که در این سند با عناوینی مانند محدودیت‌های خودسرانه، معلمان و والدین را زیر سوال می‌برند و دست والدین را از سر فرزند برمی‌دارند و آموزش مسائل جنسی به کودک را حق او می‌دانند، ولی آموزش تقوای جنسی و حیا به کودک را پایمال کردن حق او به حساب می‌آورند.
در این سند برخی موارد کلی مانند حمایت از تحصیل رایگان و یا افزایش کیفیت آموزش آمده است که این اهداف در سند تحول نظام آموزشی کشور که سندی بومی است هم ذکر شده است. اما در مقابل از برخی مفاهیم دینی و قرآنی آن هم  به بهانه های واهی مانند ترویج خشونت منع شده است.
این سند مهم بدون هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی قبلی و حتی بدون حضور نهادهای تصمیم‌گیر، سیاست‌گذار و قانون‌گذار از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی و چهره‌های علمی کشور و خبرنگاران رونمایی شد. حتی این سند مطابق قانون باید به اطلاع مجلس می رسید که این کار صورت نگرفت.
از دلایل توجیهی این سند استفاده از توانمندی‌های بین‌المللی بیان شده، در حالی که حقیقت امر این است که در پس قول و قرارهای داده شده، باید داده‌های اطلاعاتی آموزشی و پرورشی کشور را در اختیار خارجی‌ها بگذاریم، چنان که وزیر علوم تصریح کرده سالانه باید این اطلاعات ارسال شود.
متاسفانه علی‌رغم ادعای دفاع از حقوق شهروندی و رونمایی از سند آن، محرمانه‌سازی بسیاری از مسایل برای مردم و دور زدن نهادهای قانونی کشور و دادن تعهدات بین‌المللی مغایر با قوانین و ارزش‌های کشور جزو اتفاقاتی است که طی سال‌های گذشته شاهد آن بودیم. قطعاً این اقدامات ناشی از حساسیت و نگرانی از واکنش جامعه به ویژه جامعه علمی- آموزشی کشور بوده و به همین دلیل جریان پشت‌پرده آن تلاش دارد مسائل در سکوت برگزار شود.

منبع: کیهان

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ خرداد ۹۶ ، ۲۲:۵۳
امین جوانمرد

مترجم سایت

پشتیبانی

ابزار هدایت به بالای صفحه