محاسن کلاسهای چند پایه
سه شنبه, ۹ آذر ۱۳۹۵، ۰۷:۵۱ ب.ظ
ما همواره در پرداختن به کلاسهای چند پایه به بیان مشکلات این کلاس ها می پردازیم و به قولی همیشه نیمه خالی لیوان را میبینیم، خوب است گاهی هم نیمه پر لیوان را ببینیم و از این منظر به موضوع نگاه کنیم که این گونه کلاسها را می توان به عنوان فرصتی نگاه کرد.
در اینجا سعی داریم تعدادی از محاسن کلاسهای چندپایه را ذکر کنیم که شاید خود گاهی از آن غافل میشویم:
1- در یک کلاس چند پایه دانش آموزان بین 6 تا14 سال وجود دارند. این دانش آموزان دوره های مختلف رشد جسمی و فکری را با نیازهای متفاوت می گذرانند. که تعامل بین آنها در یادگیری اثرات زیادی دارد.
2- معلم می تواند از برخی وسایل آماده شده برای همهی پایهها استفاده نماید و به این طریق هم در وقت و هزینه صرفه جویی شده و هم بر کارآیی تدریس افزوده می گردد.
3- در این کلاس ها می توان دانش آموزانی را که در بعضی از دروس عقب ماندگی دارند در پایه پایینتر قرارداد تا جبران کمبود بنمایند. به دانش آموزانی هم که پیشرفته هستند اجازهی استفاده از درس سطح بالاتر را داد.
4- دانش آموزان پایه های بالاتر در جریان تکرار دروس سال های قبل خود قرار گرفته، این دروس برای ایشان تکرار می شود و یادگیری آنها عمیق تر می گردد و بالعکس، دانش آموزان پایه های پایین تر تا حدودی با درسهای سال های بالاتر آشنا می شوند و این خود پیش زمینه ای برای یادگیری وسیعتر آنها خواهدبود.
5- استفاده از دانش آموزان پایههای بالاتر به عنوان معلم یار (خلیفه) باعث تقویت حسن همکاری و نوع دوستی بین آنها و سایر دانش آموزان می گردد.
6- آموزش پایه های پایین تر توسط پایه های بالاتر و همکاری افراد قویتر در یادگیری افراد ضعیفتر که دو اصطلاح روانشناسی سازنده گرا (یادگیری در حوزهی مجاور رشد ZPD) و (یادگیری به وسیلهی همسان خبره) را مورد تایید قرار میدهد.
منبع: http://better3503.blogfa.com